Telefon Hemen Ara
Demo Talep Et Demo Talep Et

Patron Musun Lider Mi?

Patron Musun Lider Mi?

T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemleri

Yayımlama Tarihi: 2019-02-04
Güncelleme Tarihi: 2021-01-23

Patron ve lider olmak arasında fark vardır. Biri çalışanlarını yönetirken, diğeri onları yenilik yapmaya, yaratıcı düşünmeye ve mükemmeliyet için çabalamaya teşvik ediyor. Her takımın bir patronu var, ama insanların ihtiyacı olan şey liderdir. İkisi arasındaki fark ise birçok faktöre bağlıdır. İşte patronları liderlerden ayıran bazı temel özellikler.

Patron her şeyi bilir; Bir lider her zaman öğrenmeye isteklidir.

Kimse dünya hakkında her şeyi bildiğini düşünen birisini sevmez. Aynı şey patron için de geçerli. Bir lider her zaman bir insan olarak büyüyecek ve odak alanları hakkında yeni bilgiler edinecektir.

Patron dinlemekten daha fazla konuşur; Bir lider konuşmaktan daha fazla dinler

Liderler, ekip üyelerini dinlemeye zaman ayırıp, ekiplerinin ihtiyaç duyduğu ve istediği şeylere odaklanabilir, sorunu anlayabilir ve insanların ne istediklerini gerçekten kavrayabilir.

Patron cevap verir; liderler çözüm arar.

Bir patron size sorunun cevabını verirken, bir lider çözümü bulmanızda yardımcı olacaktır.

Lider teşvik ederken bir patron eleştirir.

Yapıcı eleştirilere her seferinde ihtiyaç duyulur ve birilerinin gelişmesine yardımcı olur. Ancak sürekli olarak yanlış yaptıklarını anlatmak sadece kişiyi cesaretlendirmekle kalmaz, aynı zamanda onların motivasyonunun düşmesine de neden olur. 

Lider koçluk yapar; patron yönlendirir.

Her harika spor takımının arkasında harika bir antrenör var ve bunun bir nedeni var. Koçlar takımı yönlendirmeye yardımcı olur, ancak sonuçta bir strateji yürütmek ve zorluklarla karşılaştıklarında bundan kurtulmak bireysel oyunculara bağlıdır. 

Patron kendi egosunu savunur; lider savunmasızlığı ortaya çıkarır.

Birinin savunmasızlıklarını açığa çıkarmak çok cesaret ve güç gerektirir. Daha kolayı ise, kişinin egolarını korumasıdır.

Patron kendine odaklanır; lider takımına odaklanır.

“Ben” tavrı yerine “biz” olmak, insanları işbirliği yapmak için motive eder ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlar, böylece herkes kazanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir