Telefon Hemen Ara
Demo Talep Et Demo Talep Et

Yönetici Olarak Herkesin Hatırlayacağı Bir İlk İzlenim Bırakmak

Yönetici Olarak Herkesin Hatırlayacağı Bir İlk İzlenim Bırakmak

T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemleri

Yayımlama Tarihi: 2018-03-09
Güncelleme Tarihi: 2022-11-20

Harika bir ilk izlenim edinmek, mükemmel ilişkiler kurmak ve başarı sağlamak için şarttır. Özellikle de bir yöneticiyseniz bu çok daha büyük bir önem taşımaktadır.

İlk İzlenimlerin Önemi

İyi bir ilk izlenim bırakmanın ikinci bir şansı asla elde edilememektedir. Gerçek şu ki, biriyle ilk tanıştığınızda yaklaşık dört saniye içinde sizin hakkınızda bir karar verir ve yargılaması ilk temastan sonraki 30 saniye içinde sonuçlandırılır.

Fiziksel özelliklerinizi kontrol edemezsiniz, ancak elbisenizi ve duruş şeklinizi kontrol edebilirsiniz. Aslında, bir kişinin bilinçli olarak ve kasıtlı olarak, görünüşünün her bölümünde kendisiyle ilgili kişisel bir ifade eklediğini biliyorsunuz.

Elbiseleriniz birinde bıraktığınız ilk izlenimin %95’inden sorumludur, çünkü çoğu durumda giysilerinizin vücudunun %95’ini kaplar. Bakımınız, saç stiliniz ve görünümünüzü belirleyebileceğiniz diğer yollar aynı zamanda birisi karşısında ahlaki olarak algılanış biçiminiz üzerinde de aşırı bir etki yaratır.

İyi Bir İlk İzlenim Nasıl Sağlanır

Şimdi, bu fikirleri harekete geçirmek için hemen yapabileceğiniz iki şey var. Birincisi, kişisel görünümünüzün her ayrıntısına tam kontrol edin. Tüm işletme faaliyetlerinizde güçlü, etkili bir kişiye benzemek için çözüm bulun.

İkincisi, modaya uygun kıyafetleri öğrenin, böylece tam olarak ne giyeceğinizi ve hangi kombinasyonda olacağını biliyorsunuz. Bir kitap okuyun  veya bir seminere katılmayı deneyin. Görünümünüzdeki küçük değişiklikler hayatınızı değiştirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir