Otoriter liderlik bir korku ortamı yaratır. Çalışanların işlerini sorgulamasına izin verilmez. Eğer varsa takım oluşturma asgari düzeydedir. Yönetim ve denetçilerden gelen iletişim, küçümseyici ve saldırgan olma eğilimindedir ve iş, ilerleme için çok az fırsatla tekrarlanır ve sıkıcıdır. İşin doğası ve baskıcı yönetim tarzı, yeni süreçleri ve üretim yöntemlerini öğrenmeyi önler.
Korkunun Etkisi
Çalışanlarına korku veren bir işyeri kültürünün sorun yaşayacağı kesin. Hatalardan dolayı korkan çalışanlar, daha düşük yaratıcılık ve üretkenlikle sonuçlanan risk almak konusunda isteksiz olacaklar. Artan kişisel güvensizlik duyguları ile çalışanlar ekip veya şirketin başarısı için endişelerini kaybedecek ve daha çok kendilerini korumaya odaklanacaklardır.
Korkunun üstesinden gelmek
Korku belirsiz sonuçlarla ilgili endişeden kaynaklanır ve korkuyu yenmenin tek yolu buna değinmektir. Çalışanlar, iyi niyetle yapılan eylemler için disiplinli olmayacaklarına dair risk almaya istekli olduklarını temin etmişlerdir. Eğer yönetim bir sorun olmuşsa, çalışanların verilen görevleri yerine getirmelerine ve izin vermelerine izin vermek için üstler yeniden eğitilmelidir. Kuruluşun her kademesinde eğitim, norm haline gelmeli ve yeni fikirlerin kuruma dahil edilmesini sağlamalıdır. Açık ve dürüst bir çalışma ortamında, çalışanlar zihinlerini konuşmaktan çekinmeyecek ve ekibine ve şirkete olan bağlılıklarını artıracaklar.
