Telefon Hemen Ara
Demo Talep Et Demo Talep Et

Serbest Çalışan Avukat Büro Düzenini Hangi Araçlarla Sağlayabilir?

Serbest Çalışan Avukat Büro Düzenini Hangi Araçlarla Sağlayabilir?

T-HOS Hukuk Otomasyon Sistemleri

Yayımlama Tarihi: 2020-03-27
Güncelleme Tarihi: 2022-11-20

Serbest çalışan avukat büro düzenini hangi araçlarla sağlayabilir sorusu son yıllarda en çok merak edilen konular arasındadır. Her geçen gün hukuk bürolarının sayısı artar ve ister istemez aynı zamanda iş yükü de artış gösterir. Bu nedenle sistemli çalışma ve zamanı en iyi şekilde kullanma oldukça önemlidir. Zamanı iyi kullanma konusunda Zamanınızı Daha İyi Yönetmenin 6 Yolu başlıklı blog yazısına da göz atarak fikir edinmek mümkündür. Böylece çok daha verimli bir çalışma ortamı sağlanır ve yüksek performans ortaya çıkarılır.

Aksi takdirde dosyaların takip edilmesi, müvekkillerle etkili iletişim kurulması, davaların iyi yönetilmesi gibi işlemler için başarılı çözümler üretilemez. Bu nedenle büro düzeninin en ideal hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan araçların temin edilmesi gerekir. Çok çeşitli avukat programları ile işleyişi düzenli hale getirmek mümkündür.

Avukat Kasa Programı İle Kusursuz Gelir Gider Hesaplamaları

Öncelikle avukatlık bürosunun gelir ve gider dengesinin sağlanması gerekir. Bu noktada gerekli önlemler alınmalı ve maddi hesaplamalar kusursuz şekilde yapılmalıdır. Avukat kasa programı ile her bir müvekkilden dosya başına alınan avans ve dosyalar için harcanan gider miktarı bu programda tek bir sayfa üzerinden takip edilebilir. Bu sayede kazancın ne kadar olduğu net bir şekilde görünür ve gereksiz harcamalar anında tespit edilir. Büroda gerçekleşen gelir ve giderlerin muhakkak kaydedilmesi gerekir. Ayrıca her bir müşteriyle ne kadar görüşüldüğü ve karşılığında ne kadar kazanç sağlandığı sisteme girilmelidir. Böylece otomatik olarak faturalandırma işlemleri gerçekleştirilir.

Çoğu avukatın yaptığı hataların başında ise masrafların zamanında sisteme girilmemesidir. Bu tür durumlarda ister istemez karışıklık meydana gelir ve kazancın düşmesi kaçınılmaz hale gelir. Unutulan her bir masraf, müvekkil açısından avantajlı iken, avukatın zararınadır. Bu nedenle düzenli olarak masrafların not edilmesi ve eksiksiz olarak bu masrafların müvekkilde tedarik edilmesi gerekir.

Hukuk Otomasyon Sistemi İle İş Takibi

Özellikle süreli işlerin zamanında tamamlanabilmesi için iş takibi sürecinin sorunsuz olması gerekir. Bu noktada hukuk programları oldukça faydalıdır ve kusursuz bir iş takibi sağlanmasına yardımcı olur.

Her bir karar, duruşma, temyiz süresi, düşürülmesi gereken haciz, başlatılması gereken icra takibi gibi işlemlerin aksamadan gerçekleştirilebilmesi için bu sistem SMS ve mail yoluyla avukata hatırlatma yapar. Bu sayede hiçbir işin gecikmesi gerekmez ve belirli bir düzen içerisinde yapılması gereken her şey tamamlanır.

Aksi takdirde ihmal edilen her bir işlem, daha sonra avukatın yükünü çok daha fazla artırır ve hem zaman hem de maddi konuda kayıplar ortaya çıkar. Ayrıca müvekkillerin itimadı boşa çıkacağı için güvenleri kaybedilir. Bu da müşteri kaybına neden olur. Müşteri memnuniyeti adına bir avukatın müvekkili ile ilgili her bir işlemi yakından takip etmesi ve hiçbir zaman süre konusunda problem yaşamaması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir